Değer Kaybı Nedir?

Değer kaybı davası nedir, değer kaybı davası nasıl açılır sorusu merak edilen konular arasında yer alır. Değer kaybı davasını açabilmek için ilk olarak tazminat davasının açılması gerekir. Tazminat davası arasında bulunan bu değer hesaplamaları sırasında tüm koşullar dikkate alınmalıdır. Hasarların meydana geldiği sırada kazada eğer karşı tarafın suçu bulunuyorsa oluşan değer kaybından dolayı tazminat istemek mümkündür. Bir yandan da araçların sahiplerinden belirli bir miktar para talep edilmesi dava aracılığıyla mümkün olur. Bunlar sigortalama süreçlerini yapan firmalarda belirli sınırlar şeklinde tazminat istemek sahip olunan haklar arasındadır.

Sigorta firmaları araçların durumlarında incelemeler yaparken hasarların oluştuğu şartlarda değerlendirmeler yapar. Bir yandan da hasarların kimden dolayı olduğundan kimin daha fazla suçlarının olduğuna bakılır. Bunların ana nedenleri hasarın meydana gelmesinin ardından tamamen mağdur olunmasıdır. Araçlarda oluşan değer kaybı ne kadar olduğunun eksiksiz hesaplanması için araçların muayene ettirilmesi ve güncel durumlar hakkında ekspertiz raporlarının alınması gerekir. Alınan raporlar ardından avukatlardan yardım alınarak ticaret mahkemelerine başvurular yapılır.

Değer Kaybı Nedir?

Değer Kaybı Nedir? Ne İşe Yarar?

Değer kaybı nedir, ne işe yarar tarzında birçok soru araştırılan konular arasındadır. Değer kayıpları kişilerin mağduriyet yaşamalarının önlerine geçmek ve zarar etmemek için hesaplamaları yapılır. Araçlarda oluşan değer kaybının hesaplandığı sıralarda araçlarda fazladan zarar edilmesi gibi konular önlenir. Gerekli olan şartlar yerine geldiği sırada araçlarda değer kayıpları hesaplatılabilir ve ardından gerekli adımlar izlenir. Araç değer kaybı hesaplaması işlemleri sırasında ilk olarak evraklar ile ilgili olarak yetkililere eksiksiz sunulması gerekir. Bu süreçlerde degerkaybim.org adresi olarak bizlerden gerekli yardımları alabilirsiniz.

Değer kaybının alınması için araçların son durumlarının belirlenmesi gerekir. Yani genel olarak incelenecek olduğu zaman kaza ardından tramer kayıtlarına geçen araçların son durumu çok kötü durumda ve onarılamayacak şekildeyse değerlerin hesaplamaları yapılmaz. Hesaplama olması için araçların kazadan dolayı bir yerinde bozulma, tamir edilemeyecek hasarlar alınması gerekir. Araçlarda oluşan hasarların bulunurken bu hasarların araç sahipleri tarafında meydana gelmemesi şartı aranır. Başvurulardan olumlu sonuç almak için ilgili evrakların detaylı incelemeleri yapılır ve ardından yetkililer araç sahiplerini arayarak, değer kaybı başvurusu hakkında son durumu bildirirler.

Değer Kaybı Başvuru Evrakları Nelerdir?

Değer kaybı başvuru evrakları nelerdir ve hangi evrakların hazırlanması gerekir kazaya karışan tüm araç sahiplerinin araştırdıkları konular arasında yer alır. Araç değer kaybı başvurusu için gerekli evrakların eksiksiz ve dikkatli bir şekilde hazırlanması başvuruların olumlu sonuçlanmasındaki en önemli adımdır. Evrakların doğru olmaması ya da eksik olması durumlarında süreçler daha çok uzar ve bu araç sahiplerinin mağduriyet oranlarının artmasına neden olur.

Araç değer kaybı başvurusu incelenmesi süreçleri ortalama olarak 2 haftaya kadar uzayabilir. Eğer acil bir durum varsa kişiler başvuru yaparak sürecin daha öne çekilmesini talep edebilirler. Araç sahipleri gerekli cevapları alamadılarsa sigorta tahkim komisyonlarına başvuru yaparak durumları anlatabilir ve süreç hakkında bilgi alabilirler. Başvuru sürecinde olumsuz yanıt alanlar bunların yeniden görüşülmesi için dava yoluna giderek, başvurularını yeniden yapabilirler. Bir yandan da araçlardaki değer kayıplarındaki zararda aşırı miktara uğraması söz konusu olduysa karşı taraftan tazminat istenmesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu anlarda hukuki olan yolları iyi bir şekilde araştırmak ve değer kaybı hakkında tam bilgi almak gerekir.

Başvuru süreçleri tamamlanırken ilk olarak araçlarda istenilen fotoğrafların iyi kalitelerde olması, eksiksiz verilmesi en önemli adımlar arasında yer alır. Bunlara ek olarak araç sahiplerinden istenen ekspertiz raporları da doğru olarak hazırlatılmasına özen göstermek öncelikli olmalıdır. Değer kaybı başvurusu sırasında hazırlanması gereken evraklar incelenecek olduğu zaman;

  1. Araçların sahiplerine ait ruhsat
  2. Araçların son durumları için alınan ekspertiz raporu ü
  3. Araçların her açısından çekilen ve net kalitelerde olan kaza fotoğrafları
  4. Hasarlarda gözlenen tespit tutanakları
  5. Hasarların oluşumlarına neden olan kaza tutanakları gerekli olan evraklar arasındadır.

Yukarıda yer alan evraklar ne kadar dikkatli ve eksiksiz bir şekilde hazırlanırsa değer kaybı başvurusu süreçleri o kadar olumlu sonuçlanacaktır. Fakat eksik ve yanlış hazırlandığı zaman sonuçlar genel olarak olumsuz olacaktır.

1 comment on “Değer Kaybı Davası Nedir? Değer Kaybı Davası Nasıl Açılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir