Değer Kaybı Avukatı Nedir? Değer Kaybı Avukatı Ne Yapar?

Değer Kaybı Avukatı Nedir? Değer Kaybı Avukatı Ne Yapar? Gibi sorular, kazaya karışmış sürücüler tarafından araştırılmaktadır. Avukatlar davaların daha kısa süre içerisinde sonuçlanmasında ve talep edilen miktarın alınmasında büyük rol oynarlar. Bir avukat ile çalışmak, süreci minimum maddi zararla atmanızı sağlayacaktır.

Değer Kaybı Avukatı Nedir?

Değer Kaybı Avukatı Nedir? Sorusu, bireysel olarak başvuru yapmayan kişiler tarafından merak edilmektedir. Değer kaybı avukatı, bir araba kazası sonrasında araba sahibinin araba değerinin düştüğünü iddia ettiği durumlarda çalışan bir avukattır. Bu avukat, araba sahibinin araba değerinin kaza sonrasında düştüğünü kanıtlamak için deliller toplar ve bu delilleri kullanarak tazminat talebinde bulunur. Ayrıca, araba sahibinin araba için ödemiş olduğu sigorta primlerinin geri ödemesini de talep edebilir.  Avukatın alanında uzman olması, daha önce değer kaybı davalarına katılmış olması da davanın seyri açısından önemlidir. Peki, Değer Kaybı Avukatı Ne Yapar?

Değer Kaybı Avukatı Ne Yapar?

Trafik kazası sonrasında değer kaybı avukatı, araç sahibinin maddi zararlarını tazmin etmek için çalışır. Bu zararlar araç değer kaybı, tamir masrafları, iş kaybı, tedavi masrafları gibi maddi kayıplar olabilir. Avukat, kaza sonrasında tazminat talep etmek için gerekli belgeleri toplar ve karşı tarafın sigorta şirketi ile müzakere yapar. Ayrıca, avukat kazazedenin haklarını korur ve onların en iyi şekilde temsil eder. Gerek duyulduğu halde ise dava açarak, tüm alacakları karşı taraftan tahsil eder.

Değer Kaybı Tazminatı Nasıl Hesaplanır?

Değer kaybı hesaplama konusunda sizlerin dikkat etmeniz gereken belirli detaylar bulunur. Eğer bu detaylara dikkat ederseniz sorunsuz şekilde ne kadar değer kaybı alabileceğinizi de hesaplayabilirsiniz. Bunun için dikkat etmeniz gereken durumlar şöyle sıralanır;

  1. Kazada hasar gören aracın onarılmayacak hale gelmemesi
  2. Kazada %100 kusurlu olunmaması
  3. Yapılan kaza esnasında bir hasar olması ve onarılması
  4. Daha önceden yaşanan trafik kazası sonucunda aracın parçalarının değişmemiş olması
  5. Kazada hasar gören aracın 10 yaşından küçük olması
  6. Kazada hasar gören aracın km olarak 163.000 km’yi geçmemesi
  7. Söz konusu kazanın iki araç tarafından gerçekleştirilmiş olması

Eğer değer kaybı alacaksanız hesaplamalarınızı yaparken sizlerin de tüm bu detayları göz önünde bulundurarak hesaplamalarınızı gerçekleştirmeniz gerekecektir. Böylelikle de herhangi bir yanlışlık meydana gelmeden ne kadar değer kaybı alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Değer Kaybı Avukatı Nedir? Değer Kaybı Avukatı Ne Yapar?
Değer Kaybı Avukatı Nedir? Değer Kaybı Avukatı Ne Yapar?

Değer Kaybı Nasıl Hesaplanır?

Değer kaybı nasıl hesaplanır kısmı araçları kazaya karışan birçok kişinin ne kadar ödeme alacağım sorusu için araştırdıkları bir konudur. Bu ödemeler Yargıtay 17. Hukuk Dairesi 2016 / 4690 E. – 2016 / 7983 K. Sayılı ve 20.09.206 tarihli olan ilam ardından netlik kazanmıştır. Ödemeleri almak için birçok faktör gözler önüne alınır. Bunlar arasında;

  1. Araçların ilk trafiğe çıkmış oldukları tarih
  2. Hangi parçalara hangi türden işlem yapılmış olması
  3. Kazalı olarak yer alan araçların piyasada ne kadar değer kaybetmiş olması
  4. Hasar geçmişine ait olan durumlarının yanı sıra nitelikleri
  5. Araçlardaki kaza anından önceki son km
  6. Araçların ilk olarak üretim tarihleri yani yaşları
  7. Hasarların hangi boyut ve tür ile meydana gelmiş olduğu
  8. Kaza anında araçların hız ve km

Yukarıda yer alan faktörlere bakarak araçlara ait değer kaybı hesaplamaları meydana gelebilir. Her ne kadar kaza ardından bireyler kendileri için net bir formül arasalar bile öyle bir şey yoktur. Bu yüzden de ödeme hesabı yapmak için yukarıda yer alan adımların göz önüne alınarak hesaplamalar yapılması gerekir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir