Araç değer kaybı şartları çift taraflı oluşan kazalardan sonra kişilerin araçlarında gözlenen hasarların giderilmesi için bir hayli araştırdıkları konu olarak ilk sıralarda yer almaktadır. Kişiler araçlarında gözlenen kayıpları daha rahat bir şekilde alabilmek için gerekli olan şartları ve adımları yerine getirmeleri de gereklidir.
Değer kayıplarının alınabilmesi için kişilerin evrakları inceleyerek ardından tam olarak hazırlamaları gerekir. Eğer kaza anında gerekli olan kriterler eksiksiz olarak hazırlanarak yerine getirilebiliyorsa gerekli evrakların hazırlanması ardından başvurular rahatlık ile yapılabilmektedir.
Oluşan kazalardan sonra araçlarda kazadan ötürü asıl fiyatlar ile satış fiyatları arasında istenmeyen farklar gözlenebilir. Bu durum da istenmeden de olsa araçların fiyatlarında düşmeler gözlenir. Böyle anlarda değer kayıpları olarak nitelendirmeler gözlenir. Kişiler oluşan kazalardan sonra meydana gelen hasarların yok edilmesi için de başvurularını yerine getirmeleri, araçların satılacak olduğu sırada zararla yüz yüze olmalarına engel olur.
Kişilerin değer kayıplarını almaları için harekete geçecekleri sürede istenen şartları yerine getirmesi de öncelikli olmalıdır. Eğer aranan şartlar eksiksiz olarak yerine geliyorsa da tüm evrakların detaylı bir şekilde hazırlanması öncelikli olmalıdır. Şartlar ile evrakları tam olan kaza zedeler genel olarak yaptıkları başvurulardan olumlu sonuç alırlar. Fakat aksi durumlar olursa da istenilen olumlu sonuçları almak zor olabilir.
Kaza Sonrası Değer Kaybı İçin Başvuru Şartları Nelerdir?
Kaza sonrası değer kaybı için başvuru şartları neler olduğu birçok kaza zedenin en çok araştırdığı konu olarak da araştırılır. Şartların sağlanmaları ardından ödemeleri alabilmek için şartların eksik olmadan yerine gelmesi tüm evrakların da sorunsuz olarak hazırlanması ardından başvuruların yapılması gerekir. Böylece başvurular daha olumlu olarak sonuçlanabilirken, değer kaybı ödemelerinin alınması daha rahat olur. Bu süreçlerde kaza sonrası değer kaybı başvuruları yapmak için aranan şartlar incelenecek olduğu zaman;
- Araçların kaza ardından tamir edilemeyecek konuma gelmesi
- Hasarların oluştuğu sırada onarımlarının yapılması
- Kazanın yüzde yüz suçlusu olmamak
- Araçların 10 yaşından daha ufak olmaları
- Araçlarda 163 bin km sınırının üzerine çıkmamış olmak
- Geçmişte kaza meydana geldiyse araçlarda parça değişimlerinin olmaması
- Kazaların tek taraflı değil de iki taraflı meydana gelmesi
Yukarıda yer alan şartların eksik olmadan yerine gelmesi de sağlanıyorsa kaza sonrası değer kayıplarının başvuruları rahatlık ile meydana gelebilir. Böylece meydan gelen hasarların giderilmesi de rahatlık ile sağlanır. Ancak kişilerin yukarıda yer alan şartları yerine getirmelerinin ardından bir de evrakları tam olarak hazırlamaları da gerekir.
Kaza Sonrası Değer Kaybı İçin Gerekli Evraklar
Kaza sonrası değer kaybı evrakları kazaların ardından oluşan hasarlarda ödemeleri alabilmek için eksiksiz bir şekilde hazırlanması da gerekir. Aksi durumlar meydana gelirse kişiler her ne kadar başvuru yapmış olsalar bile istedikleri ödemeleri alamazlar ve bu durum sorun yaşamalarına neden olur. Gerekli olan şartların tam anlamı ile yerine gelmesi ardından kişilerin hazırlamaları gereken evraklar incelenecek olduğu zaman bu evraklar;
- Araç ruhsatı
- Kaza olduğu an tutulan kaza tutanağı
- Araç ekspertiz raporu
- Hasar tespit tutanağı
- Hasarın ne olduğunu net olarak gösteren ve her açıdan çekilen görsellerin yer aldığı belgeler
Yukarıda yer alan tüm belgelerin en ufak eksik olmadan hazırlanması değer kayıplarının alınması için gereklidir. Böylece kişiler başvuru yaptıkları sırada ret alma gibi durumlar oluşmadan direk olumlu sonuçlar alabilir ve ödemeleri almak için de hak kazanabilirler. Evrak hazırlama sırasında tam ve doğru hazırlanan belgeler sürecin daha hızlı bir hale gelmesinde yardımcı olmaktadır.
Kaza Sonrası Değer Kaybı Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Kaza sonrası değer kaybı hesaplaması ödeme almak isteyen kişilerin en çok araştırdıkları konular arasında ilk sıralarda yer alır. Hesaplamalar için net bir formül yer almaz. Kişilerin belirli faktörleri gözler önüne almaları gerekir. Araçların markalarından modellerine, hasar geçmişlerinin yer almasından ne niteliklerde olduğuna, araçlarda değişen olup boya meydana gelip gelmediğine, trafik kazaları olurken son hız ve km cinsine kadar birçok faktöre bakılır. Bu faktörlere bakılarak ödemeler için değer kayıplarının hesaplanması tüm araçlar ve kaza sırasında farklılıklar da göstermesine neden olabilir.
Aracım 2009 model ancak 138000 km de.Daha önce değişen parçası yok. Orjinal. Kaza kusur oranı %100 karşı tarafın. Değer kaybı alabilirmiyim?